Dolar bugün ne kadar? sorusu sabahın ilk saatlerinden itibaren en çok merak edilen konular arasına girdi. Haftanın son işlem gününe nasıl başladığını merak eden vatandaşlar Dolar kurunu yakından takip ediyor. Dolar, 6 TL sınırını geçtiğimiz günlerde hızla geçmiş, ancak TCMB'nin Swap hamlesi sonucunda bir süreliğine de olsa 6 TL'nin altında seyretmişti. Ancak şu günlerde ağır bir seyir gösterse de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolar, güne %0.41 oranında bir değer artışıyla başlarken, Euro'da bu oran %0.35 seviyelerinde görülüyor. Peki, Dolar bugün ne kadar? İşte, 17 Mayıs Cuma Dolar ve Euro kuru...

17 Mayıs Cuma Bir ABD Doları

Alış:6,0667 TL        Satış: 6,0684 TL

17 Mayıs Cuma Bir Euro

Alış: 6,7853 TL         Satış: 6,7885 TL

Türkiye'nin kapsamlı ve güvenilir bir ekonomik plan ortaya koyması gerektiğini söyleyen Moody's, Türkiye'nin dış finansman ihtiyaçlarını ve enflasyonist baskıları azaltacak ve ülkeyi sürdürülebilir büyüme yoluna sokacak etkili politika çerçevesi izleyemedikleri takdirde, Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceğini belirtti. Moody's Türkiye'nin kredi notunu geçen yıl Ağustos ayında Ba3 ile yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altına indirmişti.

Dolar endeksi dün 97.882 ile 3 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün hafif değişim sergileyerek 97.802'de yer alıyor. ABD'de güçlü yeni konut inşaatları verisi ve dünyanın en büyük ekonomisinde istihdam piyasasının gücünü sürdürdüğüne işaret eden işsizlik maaş başvuruları verilerinin etkisiyle dolar iki haftanın zirvesine ulaştı.

S-400 konusunda ilerleme kaydedilemezken, Türkiye ekonomisiyle ilgili ABD'den iki haber geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Amerika ile ticarette vergi avantajı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden, bugünden itibaren Türkiye'nin çıkarıldığını ilan etti. Bunun yanında Trump yönetimi, Türkiye'den ithal edilen çeliğe uyguladığı yüzde 50 vergiyi yüzde 25'e indirdi. Trump bu süreçte önceki yıla kıyasla Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerinde yüzde 48 azalma görüldüğünü belirtti.

Editör: Haber Merkezi