Yaşanan ABD Çin gerilimi tüm piyasaları etkilemeye devam ederken piyasaları takip eden yatırımcılar internette sık sık ‘Dolar bugün ne kadar?’ araştırması yapıyor. Bugün dolar % 0,19, Euro ise % 0,34 oranında yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Peki, dolar bugün ne kadar oldu? Haberimizde 26 Eylül 2019 son dakika dolar ve euro kurunu bir araya getirdik…

25 EYLÜL DOLAR VE EURO KURU

DOLAR ALIŞ: 5,6784 TL

DOLAR SATIŞ: 5,6818 TL

EURO ALIŞ: 6,2220 TL

EURO SATIŞ: 6,2246 TL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, dünkü konuşmasında, para politikasında temkinli duruşun devam ettirileceğini ve enflasyondaki düşüşle birlikte ülke risk priminin ve finansal oynaklıkların azalacağını kaydetti. 

Analistler, Uysal'ın açıklamalarının TL varlıklara ilginin devam etmesini sağladığını belirterek, benzerlerine göre ucuz kalan Borsa İstanbul'da da alımların devam edebileceğini bildirdi. 

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Trump'a yönelik azil girişiminin gündemin odağında yer aldığını ifade eden analistler, Brexit gelişmeleri ve ABD'nin ikinci çeyrek büyümesi başta olmak üzere makroekonomik verilerin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi