Dolar kuru bugün ne kadar? sorusu güncelliğini korumaya devam ediyor. 6.15 seviyelerini gören Dolar kurunun bugün nasıl bir seyir izleyeceğini merak eden vatandaşlar, dolar kurunu yakından takip ediyor. 6.15 seviyesini test eden buarada fazla kalıcı olamayan Dolar kuru dün 6.10 sularında hareketine devam etmişti.Dolar/TL cephesinden yaşanan ani rahatlamada analistler kapatılan uzun pozisyonlara dikkat çekiyor. İşlemciler, kamu bankalarının daha düşük hacimde olsa da döviz satışına devam ettiğini fakat yurtiçi yerleşiklerin dolar almaya devam ettiğini belirtiyor. Dolar 24 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinde %0.04 oranında bir değer artışı gösterirken, Euroda %0.11 seviyelerinde bir değer kaybı görülüyor. Peki, Dolar kuru bugün ne kadar? İşte, 24 Mayıs Cuma Dolar ve Euro kuru...

24 Mayıs Cuma Bir ABD Doları

Alış: 6,0974 TL        Satış: 6,0995 TL

24 Mayıs Cuma Bir Euro

Alış: 6,8224 TL         Satış: 6,8254 TL

İç ve dış piyasada bugün izlenecek önemli bir veri bulunmazken S-400 meselesinin yanı sıra Merkez Bankası rezervleri ve seçim döneminde bütçe hareketleri izleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün üç kamu bankasının desteğiyle uygulanacak olan İvme Finansman Paketi ile yıl sonuna kadar üç ana faaliyet alanına 30 milyar TL finansman sağlanacağını açıkladı.

Buna göre, ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı yüksek ve ihracat potansiyeli yüksek sektörler bu paket kapsamında finansman sağlayabilecek. 

Editör: Haber Merkezi