Dalgalı bir seyir izleyen Dolar ve Euro fiyatları ne kadar oldu? 20 Nisan sabahına yatırımcılar bu soruyu sorarak başladı. Dalgalı bir haftayı geride bırakan dolar ne kadar oldu? Güncel döviz fiyatları ve Dolar Euro alış satış bilgisi haberimizde.

DOLAR FİYATI NE KADAR KAÇ TL?

Dolar 20 Nisan fiyatı ne kadar? Küresel piyasalarda doların zayıf seyrine devam etmesi ve indirim beklentilerine rağmen yüzde 19 seviyesindeki politika faizi TL'yi destekleyen ana unsurlar olarak öne çıkıyor. İç piyasalarda Hazine'nin bu hafta gerçekleştireceği toplam üç borçlanma ve yabancıların ilgisi izlenecek. İşte güncel dolar fiyatları...

Dolar alış fiyatı: 8,0902

Dolar satış fiyatı: 8,0973

Dolar ne kadar

DOLARDA NELER YAŞANDI?

Geçen hafta gerçekleşen PPK kararı ardından bankanın enflasyon söylemleri açısından ay sonundaki enflasyon raporunun önemi artarken bankacılar CDS'lerdeki düşüşe dikkat çekiyorlar ve ABD faizlerindeki düşüşe paralel dolar endeksinin geri çekilmesine dikkat çekiyor.

Dolar, Fed'in enflasyondaki herhangi bir artışın geçici olabileceği görüşünü tekrarlamasının ardından başlıca para birimleri karşısında bir ayın dip seviyesine yakın seyrederken, ABD Hazine tahvil getirileri beş haftanın en düşük seviyesine işlem gördü. Euro/dolar paritesi tekrar 1.20 üzerine çıktı

Faizin en azından bir ay daha yüzde 19 ile dünyadaki en yüksek oranlardan biri olacağı bilgisi ile Hazine tahvil getirileri sınırlı gerilerken en belirgin düşüş CDS'de gerçekleşti. CDS geçen haftadan bugüne 50 baz puan düştü.

Şubat ayında 300'ün altına kadar geriledikten sonra TCMB başkanının görevden alınmasıyla Mart sonunda 500 baz puana yaklaşan Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i bu sabah 400 seviyesinde.

EURO FİYATI NE KADAR?

Peki bir diğer yatırım aracı Euro fiyatı ne kadar oldu? İşte 20 Nisan güncel fiyatı:

Euro alış fiyatı: 9,7524

Euro satış fiyatı: 9,7641

İNGİLİZ STERLİNİ(POUND) NE KADAR?

Alış fiyatı: 11,3275

Satış fiyatı: 11,3664

Editör: Haber Merkezi