Galatasaray taraftarı günlerdir yolların ayrıldığı Fatih Terim'in ardından hangi isimin takımı çalıştıracağını merak ediyor. Bugün Galatasaray Başkanı Burak Elmas teknik direktör olarak Domenec Torrent ismini açıkladı. Peki Domenec Torrent kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Domenec Torrent nerelidir, kaç yaşında? Tercrübeli isim Domenec Torrent 27 yaşına kadar yeşil sahalarda ter dökmüş bir isim...

Son Dakika! Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Domenec Torrent İstanbul'a geldi. İspanyol teknik adam, yarın kendisini Sarı Kırmızılı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak.

DOMENEC TORRENT KİMDİR?

Galatasaray Teknik Direktörü olacağı açıklanan Domenec Torrent 1962 doğumludur. Katalan kulüpleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta Futbol oynadıktan sonra 27 yaşında kramponlarını asıp antrenörlüğe başladı. CF Palafrugell, Palamos CF ve Girona FC kulüplerinde teknik direktörlük yapan Domenec Torrent, 2007'de Barcelona B takımında Pep Guardiola'nın yardımcısı oldu. Barcelona'nın 2008-2012 yılları arasındaki 13 kupalı o muhteşem döneminde de Guardiola'nın yardımcılığını yapan Torrent, Bayern Münih ve Manchester City zamanlarında da teknik kadronun ayrılmaz parçalarından biri oldu.

Domenec Torrent kimdir

2018 yılında Guardiola'nın ekibinden ayrılan Torrent, Manchester City'nin sahibi City Group'un bünyesinde yer alan ABD takımı New York City'nin başına geçti. Burada geçirdiği bir sezonun ardından bir yıl takım çalıştırmayan İspanyol teknik adam Temmuz 2020'de bu kez şansını Brezilya ekibi Flamengo'da denedi. Burada da umduğunu bulamayan Torrent 4 ay sonunda görevinden ayrıldı. 59 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı, Kasım 2020'den bu yana herhangi bir takımda görev yapmıyor.

DOMENEC TORRENT GUARDIOLA İLE 521 MAÇA ÇIKTI

Kariyerinin büyük bölümünde Pep Guardiola'nın ayak izlerini en yakından takip eden isimlerden biri olan Domenec Torrent, efsanevi teknik adamla birlikte 521 maça çıktı. 2007'de Guardiola'nın ekibine katılmadan önce ve 2018'de ayrıldıktan sonra teknik direktörlük yapan Torrent, toplam 86 maçta takım yönetti. Torrent bu karşılaşmalarda 44 galibiyet alırken 29 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi