Koronavirüs salgınında vaka sayılarının azalmalarının ardından normalleşme adımlarının nasıl atılacağı araştırıyor. Pandemi nedeniyle düğünlerini ertelemek zorunda kalanlar, hayallerine kavuşmak için düğün, nikah, nişan yasaklarının kalkmasını bekliyor. Yasaklardan en çok etkilenen sektörlerden düğün salonları 1 Haziran’dan itibaren tedbirlerin kalkması durumunda işlevlerini yerine getirebilecek.

Düğünler ne zaman başlayacak sorusu, milyonlarca çiftin gündeminde yer alıyor. Türkiye 1 Haziran kararlarına odaklanmışken düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir.

düğünsalonu

 DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede "Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edilmesi," kararının verildiği duyuruldu.

Uzmanlar, 1 Haziran’a kadar vakalardaki düşüşün bu şekilde devam etmesi sonucunda, 1 Haziran’dan sonra önce düğün salonlarının açık alanlarının daha sonra da kapalı alanlarının açılmasına imkan tanınacağını öngörüyor.

Editör: Haber Merkezi