Hem düğün yapacak çiftler hem de düğün salonu sahipleri düğünlerin ne zaman başlayacağı ve düğün salonlarının ne zaman açılacağını merak ediyor. Normalleşme planı çerçevesinde pek çok işletme yeniden faaliyetlerine başlarken, düğünlerin en çok yapıldığı yaz aylarının gelmesiyle gözler Cumhurbaşkanlığı’ndan gelecek karara çevrildi…

DÜĞÜN SALONLARI TEMMUZDA AÇILACAK MI?

Son günlerde sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlandığı söylenen ve normalleşme planı çerçevesinde bazı işletmelerin açılacağı ve yasakların kalkacağı tariflerin bulunduğu bir PDF dolaşmaya başladı. Bu dolaşan belgede düğünlerin de 1 Temmuz’da yapılacağı yazıyordu. Düğün hazırlığında olan çiftlerin heyecanlanmasına neden olan belge ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından “gerçeği yansıtmadığı” yönünde bir bil paylaşıldı…

DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düğünlerin ne zaman başlayacağı ile ilgili henüz kedin bir tarih belirlenmedi. Konuyla ilgili kararın, Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri ve ilgili bakanlıkların görüşleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, Bilim Kurulu üyesi Doktor Seçil Özkan, 11 Temmuz'dan sonra düğün gibi toplu organizasyonların yapılabileceğini açıklamasında bulundu.

Normalleşme takviminin 8. Haftası olan 11 Temmuz'dan sonra maske, sosyal mesafe gibi kurallara uyulmasıyla birlikte düğünlerin başlayacağını söyleyen Doktor Seçil Özkan, bu durumun gerçekleşmesinin önümüzdeki günlerde gelecek olan rakamlara bağlı olduğunu da belirtti.

DÜĞÜN SALONLARINDA HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Her alanda etkisini gösteren koronavirüse karşı düğün salonlarında da önlemler alınacak. Bunların başında ise, 10-12 kişilik masaların sadece 4-5 kişiden oluşması ve 600 kişilik düğün salonlarına 200-250 kadar konuk kabul edilmesi geliyor.

Bununla birlikte, yeni dönemde artık düğün salonlarına maskesiz misafir kabul edilmeyecek, salon girişlerinde isteyenlere maske verilirken, konuklara kolonya ya da dezenfektan ikram edilecek. Düğün salonunun içinde belli aralıklarla ya da masalarda dezenfektan madde bulundurulacak.

Düğün salonları her düğün başında ve sonunda dezenfeksiyon işleminden geçirilirken, salonun havalandırılmasına da dikkat edilecek.

Pasta, yemek, meşrubat dağıtımında görevli personel hijyen kurallarına titizlikle dikkat ederken, hijyen eğitim sertifikası olmayanlar düğün salonlarında çalışamayacak.

Düğünlerin olmazsa olmazı pistlerde ise yine sosyal mesafe kuralları geçerli olacak. Horon ve halay gibi yakın teması gerektiren yöresel oyunlara yer verilmeyecek. Ancak, düğün salonu işletmecileri halay ve horondan vazgeçmeyenler için 1,5 metrelik çubuklar hazırlayarak halay ve horonun sosyal mesafe kuralları çerçevesinde çekilebilmesi için alternatif bir çözüm hazırladılar…

 

 

Editör: Haber Merkezi