Osman'lı Devleti'nin kuruluş aşamasını anlatan Kuruluş Osman dizisi tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu akşam yayınlanan yeni bölümde diziyen bir karekter dahil oldu. Bizans komutanı Dukas, Osman Bey'e tuzak kurarak Türk köylerine Kulucahisar'a saldırdı. Bu gelişmlerden sonra dizinin yakın takipleri Dukas hakkındaki bilgileri araştırmaya başladı. Peki, Kuruluş Osman Dukas tarihte var mı, ne zaman yaşadı? 

Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde; Komutan Dukas'ın uç bölgesine getirdiği ordu dengeleri nasıl değiştirdi. Dukas'ın gelişi ile eli güçlenen Nikola, Osman Bey'e oyun kurdu.

Dukas

KURULUŞ OSMAN DUKAS KİMDİR?

Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisindeki Dukas karakterinin tarihte yaşayıp yaşamadığı hakkında net bulunmamaktadır.

Dizide Dukas efsanevi birBizans komutan olarak anlatılmaktadır. Osman Bey, efsanevi komutan Dukas'la birlikte uç bölgesine gönderilen Bizans ordusuna karşı vereceği büyük savaşa hazırlanmak üzere harekete geçmiştir.

Komutan Dukas'ın ordusuyla birlikte İnegöl'e gelişiyle gücünü artıran Nikola, Türkleri uç bölgesinden söküp atma hayalleri kurmaktadır.

KURULUŞ OSMAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisi İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva'da çekiliyor. 300 dönümlük bir plato üzerine kaleler, hanlar, hamamlar, camiler kiliseler tek tek inşa edildi.

KURULUŞ OSMAN DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı Kuruluş Osman'da, Özge Törer, Burak Çelik, Buse Arslan, Yıldız Çağrı Atiksoy, Yiğit Uçan, Ahmet Yenilmez, Erkan Avcı, Emel Dede, Çağrı Şensoy, Ayşen Gürler, Abidin Yerebakan, Seda Yıldız, Emre Basalak ve Cünyet Arkın rol alıyor.

 

Editör: Haber Merkezi