Cenevre'de yapılan konferans ile Dünya Çocuk Günü fikri ortaya çıkmıştır. 23 Nisan'dan sonra Dünya Çocuk Günü her sene coşkuyla kutlanıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız için en güzel Dünya Çocuk Günü kutlama mesajları ve sözleri haberimizde. Sizler de en güzel ve anlamlı Dünya Çocuk Günü mesajları ve sözlerini sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Bu önemli gün ülkelerde farklı tarihlerde kutlanıyor. Peki Dünya Çocuk Günü ne zaman bugün mü?

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

Dünya Çocuk Günü, ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmaktadır. Bu tarih, 2021 yılında 4 Ekim'e denk gelmektedir.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ ÖNEMİ

Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.

Dünya Çocuk GünüDünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI

Sen saçlarına baharı tak çocuk ! Gülüşün güneş olsun. Ellerin umut…

Çocuğuna değer veren uluslar ölmez.

Çocuklar yeryüzünün çiçekleridir. Çocuklar sevgi dolu yürekleriyle insanlığın umududur.

Evlât kokusu, cennet kokusudur. (Hz. Muhammed (s.a.v)

Her çocuğun bir isme ve vatandaşlığa sahip olma hakkı vardır. Devlet, çocuk doğduğunda bu ismi kaydeder ve çocuğa bir kimlik verir.

Doğa çocuğa adam olmadan önce, çocuk olmayı buyurur. J. J. Rousseau

Dünya Çocuk Günü

Bir babanın çocuklarına yapabileceği en büyük yardım, annelerini sevmektir. (Theodore Hesburg)

Çocuklar yeni dökülmüş beton gibidirler. Ne geçse iz yapar. Joseph Jounbent

Çocukların nasihatten çok, iyi örneklere ihtiyacı vardır. Joseph Jounbent

Çocuklar, bizim geleceğimizdir. Onlardan gelecek adına hiçbir şeyi eksik etmeyelim.

Çocuklara verilen isim, vatandaşlık hakkı ve aile bağları korunmalıdır. Tüm bunlar zorla değiştirilemez ve alınamaz, değiştirilmek istenir ya da çocuğun elinden bu haklar alınırsa devlet bu duruma karşı çıkmalıdır.

Her çocuğun duygu ve düşüncelerini istediği şekilde açıklama hakkı vardır. Çocukların da başka kişilerin zarar görmemesi için gerekeni yapmaları gerekir.

 

Editör: Haber Merkezi