Dünya Çocuk Günü, Türkiye ve dünyada farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Dünya çapında kutlanan bu özel günde okula gidemeyen, korunmasız milyonlarca çocuk hakkında farkındalık oluşturumak isteniyor. Pek çok kişi ise, Dünya Çocuk Günü nedir? Dünya Çocuk Günü ne zaman 2021? sorularına yanıt arıyor.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

Dünya Çocuk Günü, her yıl dünyanın birçok ülkesinde kutlanmaktadır. Türkiye'de Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan bu anlamkı gün ülkemizde  sene 4 Ekim'de kutlanacak.

Ülkemizde aslen Dünya Çocuk Günü kutlamalarının yapıldığı tarih 23 Nisan olmakla birlikte, farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlandığı görülmektedir.

Dünya Çocuk Günü, dünyanın pek çok ülkesinde ise 20 Kasım’da farklı etkinliklerle kutlanır.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ NEDİR, NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih olarak bilinir. Bu günde okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık oluşturuluyor.

Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.

Dünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir

Editör: Haber Merkezi