Türkgün | Dünya | 2021’de 31 göçmenin öldüğü Manş Denizi faciasında karar çıktı

2021’de 31 göçmenin öldüğü Manş Denizi faciasında karar çıktı

Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi’nde 2021 yılında en az 31 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği facianın davasında karar çıktı. İnsan kaçakçılığıyla suçlanan 13 sanık, 6 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi’nde 2021 yılında en az 31 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği facianın davasında karar çıktı. İnsan kaçakçılığıyla suçlanan 13 sanık, 6 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

KAYNAK: AA

Fransa’da 2021 yılında Manş Denizi’nde yaşanan ve en az 31 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği facianın sorumluları hakkında açılan davada karar açıklandı. Paris Mahkemesi, insan kaçakçılığı yaptığı belirtilen sanıklardan 13'ünü farklı suçlardan hapis cezasına çarptırırken, bir sanık hakkında beraat kararı verdi.

13 sanığa hapis cezası

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Paris Mahkemesi Manş Denizi'ndeki göçmen faciasıyla ilgili insan kaçakçılarının yargılandığı davada kararını açıkladı.

Mahkeme, en az 31 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili insan kaçakçılığı yapan 4 Iraklı ve 2 Afgan sanığı, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Davada yargılanan diğer 8 sanıktan biri hakkında beraat kararı veren mahkeme, 7 sanık hakkında ise 6 ay ile 4 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Mahkeme, bu 7 sanığın çoğunu Fransa'da göçmenlerin yasa dışı ikametine yardım ettikleri gerekçesiyle de suçlu buldu.

Mahkemeden “eşi benzeri görülmemiş facia” değerlendirmesi

Mahkemenin kararında, insan hayatını hiçe sayarak açgözlülükle hareket eden kişilerin Manş Denizi'nde 2021'de yaşanan “eşi benzeri görülmemiş faciaya” neden olduğu belirtildi.

Paris’te 32 göçmenin öldüğü Manş Denizi faciası davası başladı

7 Fransız asker hakkındaki soruşturma sürüyor

Faciayla ilgili 7 Fransız asker hakkında, “tehlike altındaki kişilere yardım etmedikleri” gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

31 düzensiz göçmen hayatını kaybetmişti

Fransa'dan İngiltere'ye Manş Denizi üzerinden geçmeye çalışan en az 31 düzensiz göçmen, 24 Kasım 2021'de suda boğularak hayatını kaybetmişti.

Aralarında 7 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu göçmenler, aşırı yüklü bir bota binmişti.

Hayatını kaybedenler arasında Irak, Mısır, Etiyopya, Somali ve Vietnam kökenli göçmenlerin bulunduğu belirtildi.

Fransız ve İngiliz acil kurtarma birimlerine yapılan çağrılara rağmen faciadan yalnızca bir Iraklı ve bir Somalili göçmen sağ kurtuldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...