Türkgün | Dünya | 28 Mayıs'ın ardından Yunanistan'da alarm zilleri bir kez daha çaldı!

28 Mayıs'ın ardından Yunanistan'da alarm zilleri bir kez daha çaldı!

Yunanistan’ın Serez kentindeki Melenikitsi ve Hortero köylerinde içme suyunda yüksek oranda uranyum tespit edildi. Su kullanımı kısıtlandı, halk sağlığını korumak için acil önlemler alındı.

Yunanistan’ın Serez kentindeki Melenikitsi ve Hortero köylerinde içme suyunda yüksek oranda uranyum tespit edildi. Su kullanımı kısıtlandı, halk sağlığını korumak için acil önlemler alındı.

KAYNAK: AA

Yunanistan’ın Serez kentine bağlı Melenikitsi ve Hortero köylerinde yapılan ölçümlerde, içme suyunda izin verilen sınırın üzerinde uranyum tespit edildiği bildirildi.

Heraklia Belediye Başkanı Kleanthis Koçakiahidis, belediyeye bağlı su ve kanalizasyon idaresinin (DEYAH) gerçekleştirdiği analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Melenikitsi ve Hortero köylerindeki yeraltı su kaynaklarında yüksek oranda uranyum tespit edildi.

Tespitlerin ardından söz konusu köylerde içme ve yemek pişirme amacıyla su kullanımı yasaklanırken, günlük temizlik ve diğer amaçlarla su kullanımına herhangi bir kısıtlama getirilmediği belirtildi.

Yetkililerin halk sağlığını korumak amacıyla acil önlemleri devreye aldığı ve suyun yeniden güvenli seviyelere çekilmesi için çalışmalar başlattığı kaydedildi.

Öte yandan, 28 Mayıs’ta yine Serez kentinde içme suyunda tehlikeli düzeyde uranyum tespit edilmesi üzerine üç yerleşim biriminde olağanüstü hal ilan edilmişti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...