Türkgün | Dünya | ABD Başkanı Biden: Suriye’de BM öncülüğündeki geçiş sürecine destek veriyoruz

ABD Başkanı Biden: Suriye’de BM öncülüğündeki geçiş sürecine destek veriyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede, Suriye’de BM himayesinde bir geçiş sürecini desteklediğini ve DEAŞ’ın yeniden canlanmaması için gerekli tedbirlerin ele alındığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede, Suriye’de BM himayesinde bir geçiş sürecini desteklediğini ve DEAŞ’ın yeniden canlanmaması için gerekli tedbirlerin ele alındığını belirtti.

KAYNAK: AA

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye’de Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde BM himayesinde ve Suriyelilerin liderliğinde gerçekleşecek bir geçiş sürecine güçlü destek vereceğini ifade etti.

“Suriye’de BM önderliğinde yürütülecek geçiş süreci önemli”

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ile Ürdün Kralı 2. Abdullah arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Suriye ve Gazze'deki son gelişmeler masaya yatırıldı. Biden, Suriye’de BM önderliğinde yürütülecek bir geçiş sürecinin önemine vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca DEAŞ tehdidinin yeniden canlanmaması için alınabilecek önlemler konuşuldu. Bu kapsamda, ABD'nin Suriye'deki son hava operasyonlarının ayrıntıları da ele alındı.

Liderler, Gazze’deki insani durumu da değerlendirdi. Görüşmede, olası bir ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmalarının hızlandırılması gibi konular gündeme geldi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...