Türkgün | Dünya | ABD personeli otellerden tahliye edildi: İran’ın Bahreyn'deki saldırıları gerilimi artırdı!

ABD personeli otellerden tahliye edildi: İran’ın Bahreyn'deki saldırıları gerilimi artırdı!

İran'ın ABD ve İsrail'e yanıt olarak Bahreyn’de düzenlediği saldırılar sonrası ABD personeli otellerden tahliye edildi. Crowne Plaza otelinin hedef olduğu bildirildi. Gerilim, İran ve ABD arasında devam eden müzakerelerle artıyor; İran, bölgede belirli hedeflere saldırıyor.

İran'ın ABD ve İsrail'e yanıt olarak Bahreyn’de düzenlediği saldırılar sonrası ABD personeli otellerden tahliye edildi. Crowne Plaza otelinin hedef olduğu bildirildi. Gerilim, İran ve ABD arasında devam eden müzakerelerle artıyor; İran, bölgede belirli hedeflere saldırıyor.

KAYNAK: AA

İran’ın, ABD ve İsrail’in saldırılarına karşılık Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlediği misilleme saldırıları sonrası, ABD personelinin başkentteki otellerden tahliye edildiği bildirildi.

Crowne Plaza Önlem Sebebiyle Boşaltıldı

ABD’nin Manama Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Crowne Plaza otelinin saldırıya uğraması sonrası ABD personelinin tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Bahreyn’de bulunan ABD vatandaşlarına, otellerde ikamet etmemeleri yönünde uyarı yapıldığı kaydedildi.

Bölgede Gerilim Tırmanıyor

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında süren müzakereler devam ederken, 28 Şubat’ta İran’a askeri operasyon düzenlemişti. İran ise, İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’de belirlenen hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ve çok sayıda üst düzey yetkilinin öldüğü bildirildi. İran Kızılayı ise bombardımanlarda 201 kişinin yaşamını yitirdiğini, 747 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...