Türkgün | Dünya | Almanya'nın yeni A400M planı: Airbus'tan 16 yeni taktik nakliye uçağı alınacak

Almanya'nın yeni A400M planı: Airbus'tan 16 yeni taktik nakliye uçağı alınacak

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ordunun operasyonel gücünü artırmak amacıyla Airbus'tan 16 yeni A400M askeri nakliye uçağı almayı planladıklarını duyurdu. Proje için Federal Meclis'in onayı bekleniyor.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ordunun operasyonel gücünü artırmak amacıyla Airbus'tan 16 yeni A400M askeri nakliye uçağı almayı planladıklarını duyurdu. Proje için Federal Meclis'in onayı bekleniyor.

KAYNAK: AA

Airbus'ın Bremen'deki tesislerini ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, envanterde lojistik amaçla kullanılan 16 uçağın, ek teknik yeteneklere sahip yeni taktik uçaklarla değiştirilmesi yönünde "çok somut" değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Üretici firmayla görüşmelerin olumlu ilerlediğini kaydeden Pistorius, projenin hayata geçirilmesi için Federal Meclis (Bundestag) onayının beklendiğini ifade etti.

NATO İÇİNDEKİ EN BÜYÜK FİLO

Öte yandan, halihazırda 53 uçakla NATO içindeki en büyük A400M filosuna sahip olan Almanya, sipariş edilecek 16 yeni uçağı füze savunma sistemleri ve kalıcı uydu bağlantısı gibi donanımlarla kritik hava sahalarında kullanmayı hedefliyor.

Alman basınındaki haberlerde, Alman Hava Kuvvetlerinin, bu uçakları gelecekte dron veya Taurus seyir füzeleri için taşıyıcı platformlara dönüştürmeyi de incelediği belirtildi.

ESKİ UÇAKLAR MODERNİZE EDİLEREK SATILACAK

Anlaşmanın sağlanması durumunda, envanterden çıkarılacak 16 eski uçağın modernize edilerek satılması, yeni siparişle de Airbus'ın 2030'da durması beklenen üretim hattının iki yıl daha açık kalması öngörülüyor.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...