Cumartesi gecesi düzenlenen geleneksel Beyaz Saray Muhabirleri Derneği (WHCA) akşam yemeğinde, güvenlik alarmı nedeniyle büyük bir hareketlilik yaşandı. Kaynağı henüz açıklanmayan bir tehdit üzerine Gizli Servis ve diğer güvenlik birimleri ziyafet salonuna akın etti. Olayda ilk belirlemelere göre, herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Trump, silahlı saldırının ardından Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Birden fazla silah kuşanmış bir adam güvenlik kontrol noktasına saldırdı. Gizli servisin çok cesur üyeleri tarafından etkisiz hale getirildi. Bir memur vuruldu ama kurtuldu. Az önce memurla konuştum, durumu gayet iyi"
Trump, söz konusu olayı örnek göstererek, "Bunu söylemek istemezdim ama Beyaz Saray'da planladığımız şeyin tüm niteliklerine bu yüzden sahip olmamız gerekiyor. Balo salonuna ihtiyacımız var. Gizli servisin ve ordunun bunu talep etmesinin sebebi bu" dedi.
BEYAZ SARAY MUHABİRLERİ PAYLAŞTI
ABD Başkanı Donald Trump, güvenlik güçlerinin bir şüpheliyi gözaltına aldığı anlara ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Medyada yer alan haberlere göre 31 yaşındaki Cole Thomas Allen olarak kimliği açıklanan şüphelinin gözaltında olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
