Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile telefon görüşmesi yaptı.
Suriye Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimin artması ve bunun bölgesel güvenlik ile istikrar üzerindeki yansımaları değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Şara, Suriye’nin kardeş ülke Katar’la dayanışma içinde olduğunu belirterek, İran’ın Katar ve bazı Arap ülkelerine yönelik saldırılarının bölge güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Arap ülkeleri arasındaki dayanışmanın önemine işaret eden Şara, Suriye’nin Arap devletlerinin egemenliğini hedef alan her türlü ihlale ve güvenliği zedeleyen girişimlere karşı olduğunu vurguladı.
Katar Emiri Al Sani ise Suriye’nin Katar’ın ve Arap ülkelerinin güvenliğine verdiği desteği takdirle karşıladığını belirtti. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çeken Al Sani, ilişkilerin daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Şara’nın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de telefonla görüşerek bölgesel güvenlik ve istikrar konularını ele aldığı bildirildi.