Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, kuraklığın etkilerini azaltmak ve gelecek aylarda yaşanabilecek sel baskınlarına karşı hazırlık yapmak amacıyla ülke genelinde ulusal acil durum ilan eden kararnameyi imzaladı.
Paz, kararla mali ve insani kaynakların seferber edilmesini, devlet kurumları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesini ve afetten etkilenen ailelere destek için uluslararası iş birliği olanaklarının değerlendirilmesini hedeflediklerini açıkladı.
İklim kaynaklı afetlerin yaşam ve ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini azaltmak istediklerini belirten Paz, 63 topluluğun kuraklıktan etkilendiğini, hayvancılık sektöründe ciddi yem sıkıntısı yaşandığını söyledi.
ALTI BÖLGEDE SU KITLIĞI
Bolivya Sivil Savunma Bakan Yardımcılığı, ülkenin dokuz idari bölgesinden altısında yaklaşık 80 bin ailenin su kıtlığıyla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Açıklamada, kuraklık nedeniyle 75 binden fazla hayvanın öldüğü kaydedildi.
El Nino, Orta ve Doğu Ekvatoral Pasifik’te yüzey sularının olağan dışı ısınmasıyla ortaya çıkan ve dünyanın farklı bölgelerindeki hava koşullarını etkileyen bir iklim olayı olarak tanımlanıyor.