Türkgün | Dünya | Çin yine kurtuldu ama gözler üzerinde! ABD'den 10 ülke için "Yakın takip" kararı

Çin yine kurtuldu ama gözler üzerinde! ABD'den 10 ülke için "Yakın takip" kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Haziran 2025’e kadar olan dört çeyrekte hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı, Haziran 2025’e kadar olan dört çeyrekte hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini açıkladı.

MUHABİR: AA

ABD Hazine Bakanlığı, Haziran 2025’e kadar olan dört çeyrek boyunca ülkenin hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin başlıca ticaret ortaklarının makroekonomik ve döviz politikalarına ilişkin yarı yıllık raporun Kongre’ye sunulduğu bildirildi. Raporda, ABD’nin mal ve hizmet ticaretinin yaklaşık yüzde 78’ini oluşturan başlıca ticaret ortaklarının politikalarının incelendiği belirtildi.

Değerlendirme sonucunda, söz konusu dönemde hiçbir büyük ticaret ortağının ödemeler dengesi ayarlamalarını önlemek ya da uluslararası ticarette haksız rekabet avantajı sağlamak amacıyla döviz kurunu manipüle etmediği tespit edildi.

Tayland’ı da listeye ekledi

Raporda Çin, döviz manipülatörü olarak tanımlanmadı ancak döviz kuru politikaları ve uygulamalarında şeffaflık eksikliğiyle öne çıktı. Hazine Bakanlığı ayrıca, döviz kuru uygulamaları ve makroekonomik politikaları yakından izlenmesi gereken ülkelerden oluşan “İzleme Listesi”ne Tayland’ı da ekledi.

Böylece Çin, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur, Vietnam, Almanya, İrlanda ve İsviçre’nin yer aldığı listedeki ülke sayısı 10’a yükseldi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...