Türkgün | Dünya | Küçük uçak düştü: 13 yolcu ve 2 mürettebattan kurtulan olmadı

Küçük uçak düştü: 13 yolcu ve 2 mürettebattan kurtulan olmadı

Kolombiya’nın Kuzey Santander bölgesinde düşen küçük uçakta, Temsilciler Meclisi üyesi Diogenes Quintero Amaya’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi.

Kolombiya’nın Kuzey Santander bölgesinde düşen küçük uçakta, Temsilciler Meclisi üyesi Diogenes Quintero Amaya’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi.

MUHABİR: AA

Kuzey Santander Vatandaş Güvenliği Sekreteri George Quintero, Noticias Caracol televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın enkazının La Playa kasabasına bağlı Curasica köyünde çiftçiler tarafından bulunduğunu bildirdi. Quintero, düşen uçakta 13 yolcu ve 2 mürettebatın olduğunu ve tümünün hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildiği kaydedildi.

‘Küçük Uçağın Enkazı La Playa’da Bulundu, Kurtulan Yok’

Kuzey Santander Valisi William Villamizar, yerel basına yaptığı açıklamada, “Maalesef, küçük uçağın La Playa kasabasında koruma altındaki bir alanın üst kısmında bulunduğunu bildirmek zorundayız. İlk görüntüleri aldık ve kurtulan olmadığı anlaşılıyor. 7 ceset bulundu ve diğerlerinin bulunması için aramalar devam ediyor” dedi.

TUSAŞ'ın aklı yolcu uçağında

Hayatını kaybedenler arasında, Catatumbo bölgesindeki göç mağdurlarının sesi olarak bilinen Temsilciler Meclisi üyesi Diogenes Quintero Amaya da bulunuyor.

ne olmuştu?

Uçak, Kolombiya Devlet Hava Yollarına ait Satena şirketine bağlı Beech 1900D tipi olup, Kuzey Santander’e bağlı La Playa de Belen kasabası civarında radardan kaybolmuştu. Uçağın Ocana kentine gitmesi ve normal şartlarda yerel saatle 12.10’da inmesi planlanmıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...