Türkgün | Dünya | Friedrich Merz’den Putin’e Kiev’den çağrı: Bu anlamsız savaşı durdurun!

Friedrich Merz’den Putin’e Kiev’den çağrı: Bu anlamsız savaşı durdurun!

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Kiev ziyaretinde Putin’e seslenerek Ukrayna’ya yönelik saldırıların durdurulması ve savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Kiev ziyaretinde Putin’e seslenerek Ukrayna’ya yönelik saldırıların durdurulması ve savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile birlikte temaslarda bulunan Merz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek savaşın sona erdirilmesi Almanya Başbakanı Friedrich Merz,ağrısında bulundu.

‘’barbarca saldırılar durmalı"

Merz, Kiev ziyareti kapsamında geçtiğimiz ay Rusya tarafından insansız hava aracıyla (İHA) saldırıya uğrayan Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi’ni ziyaret etti. Zelenskiy ile birlikte saldırıda hasar gören binayı inceleyen Alman Başbakan, burada yaptığı açıklamada Putin’e doğrudan mesaj gönderdi.

"Sayın Putin, bu anlamsız savaşı durdurun! Görüşmeye hazırız, bu savaşı sona erdirmeyi görüşmeye hazırız. Ancak Ukrayna'nın sivil halkına yönelik bu barbarca saldırılar durmalı" diyen Merz, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarına tepki gösterdi.

"Burada her gün savaş suçları işleniyor"

Kiev’in merkezindeki Bilimler Akademisi binasının Alman Büyükelçiliği’ne yalnızca birkaç yüz metre uzaklıkta bulunduğuna dikkat çeken Merz, kentteki saldırıların sürdüğünü belirtti.

Merz, "Kiev’in tam merkezinde Alman Büyükelçiliği’ne birkaç yüz metre mesafede bulunan Bilimler Akademisi’ne bir saldırı düzenlendi. Bu sabah Kiev'de hava saldırısı sirenleri çalıyor. Burada her gün savaş suçları işleniyor" ifadelerini kullandı.

Bilimler Akademisi hedef alınmıştı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan ünlü Ulusal Bilimler Akademisi, 28 Eylül’de Rusya tarafından düzenlenen saldırının hedefi olmuştu. Saldırıda en az 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralanmıştı.

Merz’in Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için diplomatik görüşmelere yönelik çağrının yanı sıra Ukrayna’daki sivil hedeflere yönelik saldırılara ilişkin tepkisini de gündeme taşıdı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...