Gabon'da 12 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim kampanyası resmen başladı.
Ülkede 30 Ağustos 2023'teki darbenin ardından Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı olan General Brice Clotaire Oligui Nguema, kampanyanın ilk günü başkent Librevil'de Sino-Gabon Dostluk Stadyumu'nda destekçileriyle bir araya geldi.
Seçim kampanyasını başlatan Nguema, burada seçmenlere seslenerek, "12 Nisan 2025'te Gabon'u yeniden inşa edebilmem için oylarınızı bana vermenizi istiyorum." dedi.
Gabon'da 12 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Nguema'nın yanı sıra 7 aday daha yarışacak.
Bu adaylar arasında eski Başbakan Raymond Ndong Sima öne çıkıyor. Ndong Sima, geçiş döneminde başbakan olarak görev yapmış ve demokratik geçiş sürecine liderlik etmişti.
Adaylar arasında ayrıca eski Meclis Başkanı Guy Nzouba Ndama ve eski Dışişleri Bakanı Paulette Missambo da bulunuyor.
12 Nisan'daki seçimlerde hiçbir adayın mutlak çoğunluğu elde edememesi durumunda ikinci tur seçimi yapılacak. İkinci turun tarihi, Gabon Anayasa Mahkemesince belirlenecek.