Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde yürürlükte olan ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde, İsrailli bir esirin cenazesini Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) heyetine teslim etti.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Kızılhaç’ın cenazenin bulunduğu tabutu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinde Kassam Tugaylarından teslim aldığı ve İsrail ordusuna ulaştırmak üzere yola çıktığı belirtildi.
KİMLİK TESPİTİ YAPILACAK
Cesedin, teslim alınmasının ardından kimlik tespiti yapılmak üzere Tel Aviv’deki Ebu Kabir Adli Tıp Enstitüsü’ne gönderileceği açıklandı.
Kimlik doğrulamasının ardından cenazenin İsrailli esire ait olduğunun belirlenmesi durumunda, Gazze Şeridi’nde halen 7 İsrailli esirin cesedinin kaldığı ifade edildi.
Ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim’den bu yana Hamas, anlaşma kapsamında toplam 20 esir cenazesini İsrail’e teslim etmişti. İsrail ise yapılan incelemelerde bu cenazelerden bazılarının esirlere ait olmadığını öne sürmüştü.