Hindistan'ın Maharaştra eyaletine bağlı Pune kentinde bir uçağın havaalanına inişi sırasında kontrolünü kaybederek kaza yapması sonucu eyaletin Başbakan Yardımcısı Ajit Pawar hayatını kaybetti.
Uçak iniş sırasında kontrolden çıktı
NDTV'nin haberine göre, Pune kentinde bulunan Baramati Havaalanı’na inişe geçen Learjet 45 tipi uçak, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak kaza yaptı.

Uçaktaki 6 kişi yaşamını yitirdi
Kazanın ardından yapılan açıklamada, uçakta bulunan Maharaştra Eyalet Başbakan Yardımcısı Ajit Pawar ile birlikte 5 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
Ajit Pawar’ın, Maharaştra eyaletinde aralıklı dönemlerle en uzun süre görev yapan Başbakan Yardımcılarından biri olduğu belirtildi.
Modi’den taziye mesajı
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pawar’ın ölümüne ilişkin ABD merkezli X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"(Pawar) Maharaştra halkına hizmet etme yolunda ön saflarda yer alan çalışkan kişiliğiyle geniş çapta saygı görüyordu. İdari konulardaki anlayışı ve yoksulları ve ezilmişleri güçlendirme tutkusu da dikkate değerdi. Zamansız vefatı çok şok edici ve üzücü."