Türkgün | Dünya | Hizbullah'tan 87 saldırı: Tel Aviv vuruldu, 19 İsrail tankı imha edildi!

Hizbullah'tan 87 saldırı: Tel Aviv vuruldu, 19 İsrail tankı imha edildi!

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda İsrail ordusuna ait 19 tankı hedef aldıklarını açıkladı.

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda İsrail ordusuna ait 19 tankı hedef aldıklarını açıkladı.

KAYNAK: AA

Hizbullah, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün İsrail hedeflerine toplam 87 saldırı düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, özellikle Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda İsrail ordusuna ait tankların hedef alındığı bildirildi.

TEL AVİV VE ASKERİ HEDEFLER VURULDU

Açıklamada, gece saatlerinde Tel Aviv’de bulunan İsrail Savunma Bakanlığı ile kentin kuzeyindeki Askeri İstihbarat Birimi’ne ait kışlanın füzelerle hedef alındığı belirtildi.

İsrail’in kuzeyinde yer alan Adir Dağı bölgesi, Nehariye, Kiryat Şimona, Metula, Liman, Krayot Şamir ve Misga Am beldelerine de roket ve İHA’larla saldırılar düzenlendiği aktarıldı.

SINIR HATLARINDA YOĞUN SALDIRI

Ayrıca İsrail’in kuzeyindeki Tefnin ve Dado üsleri ile Taberiye Gölü yakınındaki Poria Üssü’nün hedef alındığı kaydedildi. Lübnan’ın güneydoğusundaki Hul kasabasının karşısında yer alan Menara ve El-Abbad yerleşimlerinin de saldırılara maruz kaldığı ifade edildi.

Hizbullah, İsrail'e ait bir askeri araç ile tankı hedef aldı

Lübnan’ın güneyinde bulunan Nakura, Alma eş-Şaab, Deyr Siryan, Kavzeh, Kantara, Taybe ve Dibil kentlerinde İsrail birliklerinin roketler ve İHA’larla hedef alındığı bildirildi.

19 TANKIN VURULDUĞU AÇIKLANDI

Açıklamada, özellikle Kantara beldesinde İsrail askerleri ile şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtilerek, Deyr Siryan, Kantara, Taybe ve Dibil bölgelerinde toplam 19 İsrail tankının roketlerle vurulduğu ifade edildi.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARI

İsrail Savunma Kuvvetleri, 2 Mart’ta Lübnan’dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyurmuş, başkent Beyrut başta olmak üzere birçok noktayı hedef almıştı. Kara harekatını genişleten İsrail’in saldırılarında can kaybı artıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana düzenlenen saldırılarda 1094 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hanin es-Seyyid ise İsrail’in saldırıları nedeniyle ülkede zorla yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...