Türkgün | Dünya | Husilerden Riyad'a saldırı açıklaması: Finans merkezi ve havalimanı hedefte

Husilerden Riyad'a saldırı açıklaması: Finans merkezi ve havalimanı hedefte

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki finans merkezi ile Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı füze ve İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki finans merkezi ile Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı füze ve İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki finans merkezi ile Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'a yönelik balistik ve seyir füzeleri ile İHA'ların kullanıldığı "4 nitelikli saldırı" düzenlediklerini ifade etti.

RİYAD'DAKİ FİNANS MERKEZİ VE HAVALİMANI HEDEF ALINDI

Bu kapsamda ilk saldırıda Riyad'daki finans merkezi ile Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldıklarını belirten Seri, her iki bölgede de hasar meydana geldiğini ileri sürdü.

SAUDİ ARAMCO'YA AİT BİR NOKTAYI DA HEDEF GÖSTERDİLER

İkinci saldırıda Suudi Arabistan'ın doğusunda bulunan Saudi Aramco'ya ait bir noktayı hedef aldıklarını öne süren Seri, diğer iki saldırıda ise Yemen'in Cevf ve Lahic vilayetlerinde hükümet güçlerini vurduklarını kaydetti.

SAUDI ARAMCO BİNASINDA SINIRLI HASAR OLUŞTU

Suudi Arabistan resmî haber ajansı SPA, Riyad'daki Saudi Aramco binasına isabet eden şarapneller nedeniyle binada sınırlı hasar oluştuğunu duyurmuştu.

ARAP KOALİSYONU 2 SEYİR FÜZESİNİN İMHA EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu da Riyad'a ve Suudi Arabistan'ın güney bölgelerine fırlatılan 2 seyir füzesinin hava savunma sistemlerince engellenerek imha edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...