Türkgün | Dünya | İki eyalette aynı anda başladı: Hindistan ve ABD ordularından dikkat çeken tatbikat

İki eyalette aynı anda başladı: Hindistan ve ABD ordularından dikkat çeken tatbikat

Uttarakhand ve Rajasthan eyaletlerinde eş zamanlı düzenlenen tatbikatta dağlık ve yarı dağlık arazide ortak operasyon kabiliyetleri geliştirilecek.

Uttarakhand ve Rajasthan eyaletlerinde eş zamanlı düzenlenen tatbikatta dağlık ve yarı dağlık arazide ortak operasyon kabiliyetleri geliştirilecek.

KAYNAK: AA

İki ülkenin askerleri, muharebe gruplarının konuşlandırılmasının yanı sıra gözetleme ve keşif sistemlerinin kullanımına yönelik eğitimler gerçekleştirecek.

İKİ EYALETTE EŞ ZAMANLI BAŞLADI

Hindistan Savunma Bakanlığı, Hindistan ile ABD arasındaki 22’nci “Yudh Abhyas” ortak askeri tatbikatının başladığını duyurdu.

Tatbikat, Hindistan’ın Uttarakhand ve Rajasthan eyaletlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

600’ER ASKER KATILIYOR

Tatbikata Hindistan ve ABD’den 600’er askeri personel katılıyor.

Çalışmalarla iki ordunun dağlık ve yarı dağlık arazilerde muharebe gruplarını konuşlandırmaya yönelik ortak kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

İHA VE OTONOM SİSTEMLER DEVREDE

Tatbikat programında farklı arazi koşullarına yönelik ortak askeri faaliyetlerin yanı sıra gözetleme ve keşif eğitimleri de bulunuyor.

Bu faaliyetlerde insansız hava araçları ile otonom sistemlerden yararlanılacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...