Türkgün | Dünya | Irak Hava Yolları'ndan İran kararı: Uçuşlar yeniden başlıyor

Irak Hava Yolları'ndan İran kararı: Uçuşlar yeniden başlıyor

ABD ve İsrail'in saldırıları sebebiyle mart ayında askıya alınan Irak-İran uçuşları, sağlanan özel muafiyetin ardından ekim ayında Necef Uluslararası Havalimanı'ndan yeniden başlıyor.

ABD ve İsrail'in saldırıları sebebiyle mart ayında askıya alınan Irak-İran uçuşları, sağlanan özel muafiyetin ardından ekim ayında Necef Uluslararası Havalimanı'ndan yeniden başlıyor.

KAYNAK: AA

Irak Hava Yolları, ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları nedeniyle martta durdurduğu İran uçuşlarını, ekimde Necef Uluslararası Havalimanı'ndan yeniden başlatmaya hazırlandığını duyurdu.

ÖZEL MUAFİYET SAĞLANMASIYLA SONUÇLANDI

Irak Hava Yollarından yapılan açıklamada, Başbakan Ali ez-Zeydi'nin talimatı ve Ulaştırma Bakanı Vehb el-Haseni'nin takibiyle yürütülen hükümet çalışmalarının, şirketin İran'a uçuş düzenlemesi için özel muafiyet sağlanmasıyla sonuçlandığı belirtildi.

Muafiyeti sağlayan taraf, muafiyetin süresi ve koşullarına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, ekimde İran'a karşılıklı uçuşların başlatılması için uçakların hazırlanması ve seferlerin düzenlenmesine ilişkin gerekliliklerin tamamlanması çalışmalarının hızla sürdüğü kaydedildi.

UÇUŞLAR İÇİN HAZIRLIKLAR HIZLANDIRILDI

Uçuşların, gerekli idari işlemlerin tamamlanmasının ardından Necef Uluslararası Havalimanı'ndan başlayacağı aktarıldı. İlk uçuşun tarihi ve İran'da sefer düzenlenecek havalimanları ise açıklanmadı.

ABD'nin yaptırım kararının ardından başta Bağdat olmak üzere Irak'taki havalimanlarından İran'a uçuşlar karşılıklı olarak askıya alınmıştı.

İNSANİ GEREKÇELER KAPSAMINDA

Irak hükümeti ise ABD tarafıyla doğrudan görüşmeler yürüttüğünü, tedavi, eğitim, dini ziyaretler ile sivillerin ihtiyaçları gibi insani gerekçeler kapsamında bazı Irak havalimanlarının uçuş kısıtlamalarından muaf tutulmasını istediğini duyurmuştu.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...