Türkgün | Dünya | İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ABD ve İsrail’i hedef aldı: Bize başka çare bırakmadılar

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ABD ve İsrail’i hedef aldı: Bize başka çare bırakmadılar

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Körfez liderlerine seslendi: "Savaştan kaçınmak için yoğun çaba harcadık ancak saldırganlık bize savunmadan başka çare bırakmadı." Pezeşkiyan bölgesel egemenliğe vurgu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Körfez liderlerine seslendi: "Savaştan kaçınmak için yoğun çaba harcadık ancak saldırganlık bize savunmadan başka çare bırakmadı." Pezeşkiyan bölgesel egemenliğe vurgu yaptı.

KAYNAK: İHA

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’in saldırıları sürerken Körfez ülkeleri liderlerine diplomasi çağrısında bulundu. Savaştan kaçınmak için yoğun çaba harcadıklarını belirten Pezeşkiyan, “Amerikan-Siyonist saldırganlığı bize kendimizi savunmaktan başka bir çare bırakmadı” dedi.

Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının devam ettiği süreçte Körfez ülkeleri yönetimlerine seslendi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Pezeşkiyan, diplomasi vurgusu yaptı.

Pezeşkiyan, "Değerli dost ve komşu ülkelerimizin saygıdeğer liderleri, sizlerin yardımıyla ve diplomasi yoluyla savaştan kaçınmak için yoğun çaba harcadık. Ancak Amerikan-Siyonist saldırganlığı bize kendimizi savunmaktan başka bir çare bırakmadı." ifadelerini kullandı.

“Egemenliğinize Saygı Duyuyoruz”

İran Cumhurbaşkanı mesajında bölgesel güvenlik ve istikrara dikkat çekti.

Pezeşkiyan, "Egemenliğinize saygı duyuyor ve bölgenin güvenliği ile istikrarının ancak bölge ülkelerinin ortak çabalarıyla sağlanabileceğine inanıyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...