Türkgün | Dünya | İran duyurdu: ABD ile görüşme olacak mı?

İran duyurdu: ABD ile görüşme olacak mı?

İran'da müzakere heyetine yakın bir kaynak, ABD ile görüşmelerin gelecek hafta yapılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

İran'da müzakere heyetine yakın bir kaynak, ABD ile görüşmelerin gelecek hafta yapılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

KAYNAK: AA

İran müzakere heyetine yakın bir kaynak, ABD ile gelecek hafta Pakistan'ın başkenti İslamabad'da görüşüleceği yönündeki iddiaları yalanladı. Yetkililer, resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi konusunda uyardı.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı, ismi belirtilmeyen kaynağın İran-ABD müzakerelerine ilişkin açıklamalarını yayımladı.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Kaynak, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki görüşmeler için hazırlıkların tamamlandığına dair iddiaların ve teknik görüşmelerin gelecek hafta devam edeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı.

RESMİ MAKAMLAR BİLGİLENDİRECEK

Söz konusu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen kaynak, müzakerelerle ilgili herhangi bir gelişme olması durumunda İran resmi makamlarının bilgilendirmede bulunacağını ifade etti.

TRUMP ‘İRAN BİZDEN GÖRÜŞMELERE DEVAM ETMEMİZİ İSTEMİŞTİ’ demişti

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından İran'a ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Trump, "İran bizden 'görüşmeleri' devam ettirmemizi istedi. Kabul ettik, ancak ABD ateşkesin sona erdiğini açık bir dille bildirdi." ifadelerini kullandı.

KATARLI HEYET DEVREYE GİRMİŞTİ

Öte yandan, Katarlı müzakerecilerden oluşan bir heyet, İran’ın başkenti Tahran’a gitmişti. Katarlı heyetin, ABD ile İran arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla söz konusu ziyareti yaptığı aktarılmıştı.

Ayrıca Katar heyeti, taraflar arasında daha geniş kapsamlı müzakerelerin devam etmesi için İranlı yetkililerle görüşecekti.

Haberlerde, görüşmelerin ABD ile koordineli olarak yürütüldüğü bilgisine yer verilmişti.

MASADA SON DÖNEMDE TIRMANAN GERİLİM VAR

Görüşmelerin odağında, ABD-İran mutabakat zaptının uygulanması, Washington ile Tahran arasında son dönemde tırmanan gerilim ve Hürmüz Boğazı'nda yaşanan seyrüsefer anlaşmazlıkları yer alıyor.

ABD-İran savaşını sonlandırmak için iki ülke, 14 Haziran’da İslamabad Mutabakatı imzalamış, mutabakat ile nihai anlaşma için 60 günlük müzakere süresi öngörülmüştü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...