Türkgün | Dünya | İran İsrail füze saldırısı son dakika: Tel Aviv ve Necef Çölü'nde son durum nedir?

İran İsrail füze saldırısı son dakika: Tel Aviv ve Necef Çölü'nde son durum nedir?

İran’dan İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından Necef Çölü’ndeki bir sanayi bölgesinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

İran’dan İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından Necef Çölü’ndeki bir sanayi bölgesinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

KAYNAK: AA

İran’dan gerçekleştirilen füze saldırısının ardından İsrail’in güneyinde yer alan Necef Çölü bölgesindeki bir sanayi alanında yangın meydana geldi. İsrail ordusu, saldırıya karşı hava savunma sistemlerinin devreye alındığını açıkladı.

Sirenler çaldı, yangın çıktı

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İran’ın güney bölgeleri hedef alan ilk füze saldırısı sırasında Berşeva ve Arad kentleri ile Necef Çölü genelinde sirenler çaldı. Saldırının ardından sanayi bölgesinde bulunan bir fabrikada yangın çıktığı bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de sanayi alanından yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

Yetkililer, İran füzesinin doğrudan isabet edip etmediğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadığını belirtti.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan bulunmadığını duyurdu.

İkinci saldırıda orta kesim hedef alındı

Öte yandan İran’ın ikinci misillemesinde İsrail’in orta kesimi hedef alındı. “Büyük Tel Aviv” olarak bilinen Gush Dan bölgesi dahil geniş bir alanda sirenlerin çaldığı aktarıldı.

Yerel basına yansıyan bilgilere göre, Tel Aviv yakınlarındaki Rosh HaAyin bölgesinde bir apartmanda yangın çıktı. Petah Tikva kentinde bir binanın hasar gördüğü, Tel Aviv’de ise bazı caddelerde tahribat oluştuğu belirtildi.

Füze parçaları yerleşimlere düştü

İsrail acil yardım servisi, Tel Aviv ve Bnei Brak’taki hasarlı bölgelere ekiplerin sevk edildiğini açıkladı. İsrail devlet televizyonu ise ikinci saldırının ardından ülkenin orta kesimindeki 7 kentte 17 farklı noktaya füze parçaları ve şarapnel düştüğünü duyurdu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...