Türkgün | Dünya | İran’da "casusluk" şüphesiyle tutuklanan İsviçre vatandaşı cezaevinde intihar etti

İran’da "casusluk" şüphesiyle tutuklanan İsviçre vatandaşı cezaevinde intihar etti

İran'da casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan İsviçre vatandaşı, cezaevinde intihar etti. Semnan Eyaleti Başsavcısı, mahkumun dosyasının henüz incelenme aşamasında olduğunu belirtti.

İran'da casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan İsviçre vatandaşı, cezaevinde intihar etti. Semnan Eyaleti Başsavcısı, mahkumun dosyasının henüz incelenme aşamasında olduğunu belirtti.

KAYNAK: İHA

İran’ın Semnan eyaletinde casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan bir İsviçre vatandaşı cezaevinde yaşamına son verdi.

Semnan Eyaleti Başsavcısı Muhammed Sadık Ekberi, sabah saatlerinde Semnan Cezaevi’nde gerçekleşen intiharı doğruladı. Ekberi, söz konusu kişinin casusluk suçlamasıyla güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ve suçlamaları destekleyen belgelerin mevcut olduğunu ifade etti ve "Bu kişinin dosyası inceleme ve soruşturma aşamasındaydı” dedi.

Ekberi, İsviçreli mahkumun başka bir tutukluyla özel bir hücrede kaldığını ve sabah saatlerinde koğuş arkadaşından kantinden yiyecek getirmesini istediğini belirterek şu şekilde konuştu:

Bu kişi sabah saatlerinde koğuş arkadaşından kantinden yiyecek almasını istemiş ve koğuşta yalnız kaldığı süreyi fırsat bilerek intihar etmiş.

Olayın ardından cezaevi yetkililerinin hızlıca müdahalede bulunduğunu söyleyen Ekberi, tüm çabalara rağmen mahkumun kurtarılamadığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...