Türkgün | Dünya | İran’da dev akaryakıt kaçakçılığı operasyonu: 2 yıllık takipte şebeke çökertildi

İran’da dev akaryakıt kaçakçılığı operasyonu: 2 yıllık takipte şebeke çökertildi

İran'da uluslararası akaryakıt kaçakçılığı şebekesi "Tufan" çökertildi. 35 alt grup tespit edildi, 753 kişinin mali hareketleri incelendi. Kaçak yakıtın alıcısı Körfez'deki bir şirket. Operasyon kapsamında bazı banka yöneticileri de gözaltına alındı.

İran'da uluslararası akaryakıt kaçakçılığı şebekesi "Tufan" çökertildi. 35 alt grup tespit edildi, 753 kişinin mali hareketleri incelendi. Kaçak yakıtın alıcısı Körfez'deki bir şirket. Operasyon kapsamında bazı banka yöneticileri de gözaltına alındı.

KAYNAK: AA

Tufan” Kod Adlı Yapı Çökertildi

İran Hürmüzgan Başsavcısı Mücteba Kahramani, ülke içinde ve dışında bağlantıları bulunan uluslararası bir akaryakıt kaçakçılığı şebekesinin çökertildiğini açıkladı. İki yıl boyunca takip edilen “Tufan” adlı suç örgütünün bazı üyeleri operasyon kapsamında gözaltına alındı.

35 Alt Şebeke ve Yüzlerce Şüpheli Takip Edildi

Başsavcı Kahramani, şebekenin yapısı içinde 35 örgütlü kaçakçılık grubunun tespit edildiğini belirtti. Soruşturmada bugüne kadar 753 kişinin banka hesaplarının incelendiğini, bu kişilerle bağlantılı son yıllardaki toplam mali hareketlerin 167 trilyon tümeni (yaklaşık 1 milyar 490 milyon dolar) bulduğunu aktardı.

İran'a yönelik yaptırımlara karşı şimdiden senaryolar üretmeliyiz'

Kaçırılan Yakıtın Alıcısı Körfez Bölgesinden

Soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan bilgilere göre, kaçak yollardan yurt dışına çıkarılan akaryakıtın ana alıcısı Körfez bölgesinde faaliyet gösteren uluslararası bir şirket. Kahramani, bu yasa dışı işlemlerle bağlantılı olduğu belirlenen bazı banka yöneticilerinin de gözaltına alındığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...