ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın savaşı sona erdirmeye yönelik tekliflerine verdiği yanıtı “kabul edilemez” olarak değerlendirmesinin ardından Tahran yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İranlıların tarih boyunca yalnızca tekil işgalcilere karşı değil, büyük ordular ve güçlü ittifaklara karşı da mücadele verdiğini vurguladı.
Bekayi, milattan önce 53 yılında General Surena’nın Carrhae Muharebesi’nde Roma ordusunu mağlup ettiğini hatırlatarak, çok daha sınırlı imkanlarla kazanılan bu zaferin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

karşı tarafı tarihten ders çıkarmaya çağırdı
Açıklamasında, "Bu savaşta en zengin ve en güçlü Romalılardan biri olan Crassus öldürülmüş; Roma'nın yenilmezlik efsanesi sonsuza dek paramparça olmuş ve Roma'nın doğuya doğru genişleme hayali savaş meydanında can vermiştir" ifadelerine yer veren Bekayi, isim vermeden karşı tarafı tarihten ders çıkarmaya çağırdı.
Bekayi paylaşımının sonunda, "Tarih, onu incelemekten ya da ondan ders çıkarmaktan kaçınanlar için tekerrürden ibarettir" dedi.