Türkgün | Dünya | İran’ın gündemi ateşkes ve bölgesel istikrar: Erakçi’den kritik telefon trafiği

İran’ın gündemi ateşkes ve bölgesel istikrar: Erakçi’den kritik telefon trafiği

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Hindistanlı mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar ve Polonyalı mevkidaşı Radosław Sikorski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, bölgedeki gerilimi düşürmeyi amaçlayan ateşkes süreci ve ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Hindistanlı mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar ve Polonyalı mevkidaşı Radosław Sikorski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, bölgedeki gerilimi düşürmeyi amaçlayan ateşkes süreci ve ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alındı.

KAYNAK: AA

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığı bilgilere göre, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, bölgesel krizin çözümü ve uluslararası iş birliğinin artırılması amacıyla diplomatik temaslarını yoğunlaştırdı. Bakan Erakçi, Hindistan ve Polonyalı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği kritik telefon görüşmelerinde bölgesel güvenliği masaya yatırdı.

Ateşkes süreci masada

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski ile yapılan ayrı görüşmelerde, devam eden ateşkes müzakereleri öncelikli gündem maddesi oldu. Erakçi, mevkidaşlarına bölgesel istikrarın sağlanması için yürütülen diplomatik sürecin detaylarına ilişkin bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

Uluslararası dengeler ve ikili ilişkiler

Görüşmelerde sadece bölgesel krizler değil, İran’ın Hindistan ve Polonya ile olan ikili münasebetleri de değerlendirildi. Özellikle uluslararası ticaret yollarındaki güvenliğin ve diplomatik çözüm yollarının önemi vurgulanırken, her iki bakanla da küresel gelişmelere dair ortak perspektiflerin geliştirilmesi noktasında mutabık kalındığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...