İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas kentinde bir binada patlama meydana geldi. İran medyası patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu iddia etti.
Olayın yaşandığı bina ve patlamanın boyutu
Yerel basına yansıyan haberlere göre, Bender Abbas’ın Muallim Bulvarı üzerindeki 8 katlı bir binada patlama gerçekleşti.
Ölü ve yaralı iddiaları
Hürmüzgan Eyaleti Kriz Yönetimi Genel Müdürü, patlama sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığı yönünde iddialar bulunduğunu açıkladı. Ancak yetkililer, bu bilgileri henüz doğrulayamadıklarını belirtti.

Arama-kurtarma ve itfaiye ekipleri olay yerinde
Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemleri artırıldı ve bölgeye ulaşım kısıtlandı.
Patlamanın nedeni henüz açıklanmadı
Patlamanın kesin nedeni konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve olay yerinde incelemelerin sürdüğünü bildirdi.