Türkgün | Dünya | İspanya’daki tren faciasında can kaybı arttı! Ölü sayısı 69'a yükseldi

İspanya’daki tren faciasında can kaybı arttı! Ölü sayısı 69'a yükseldi

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpıştığı kazada can kaybı 69’a yükseldi. Yaralılardan 50’sinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpıştığı kazada can kaybı 69’a yükseldi. Yaralılardan 50’sinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı yolcu treninin çarpışması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a çıktı. Tren kazası sırasında yaralanan 50 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürerken, facianın nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor.

50 yaralının tedavisi sürüyor

Kastilya-La Mancha özerk bölgesi yönetiminden yapılan açıklamada, hastanede tedavi gören yaralılardan birinin hayatını kaybetmesiyle kazadaki can kaybının 69’a yükseldiği bildirildi.

Kaza sonrası tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan 110 yaralıdan 60’ının taburcu edildiği, 50 kişinin ise hastanelerde tedavi görmeye devam ettiği belirtildi. Ağır yaralanan dört kişinin sağlık durumunda da iyileşme görüldüğü aktarıldı.

Kazanın ardından hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Toplam 544 yolcunun bulunduğu trenlerde Çin, Japonya, Filipinler ve İtalya gibi ülkelerin vatandaşlarının da yer aldığı, yaşamını yitirenlerden birinin Arjantin vatandaşı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İspanya tren kazası

Eski bakan hayatını kaybetti

Faciada, 2011-2018 yılları arasında İspanya’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı görevlerini yürüten Maria Fatima Banez Garcia’nın da yaşamını yitirdiği bildirildi. Öte yandan, kazanın ardından ülkede ilan edilen üç günlük ulusal yas bugün başladı. İspanya Kralı 6. Felipe’nin de bugün kaza bölgesini ziyaret edeceği açıklandı.

Sanchez’den soruşturma ve güvenlik mesajı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Toledo’daki Entegre Operasyonel Koordinasyon Merkezi’nde (CECOPI) düzenlenen acil durum toplantısına katıldı. Sanchez, yaptığı açıklamada kazanın tüm ayrıntılarının ortaya çıkarılması ve demir yolu güvenliğinin güçlendirilmesi için hükümetin tüm birimlerinin gece gündüz çalışmayı sürdüreceğini söyledi.

Kaza sonrasında aşırı sağ çevrelerin istifasını istediği Ulaştırma Bakanı Oscar Puente’ye destek veren Sanchez, kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan, aralarında askerlerin de bulunduğu 827 kişiye teşekkür etti.

bilet satışları durduruldu

28 Ekim’de Toledo yakınlarındaki Urda ve Los Yebenes mevkileri arasında meydana gelen kazanın ardından Madrid-Endülüs hattındaki tren seferlerine ilişkin bilet satışları aralık ayına kadar durduruldu. Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bölgede, kazanın yaşandığı noktadan itibaren iki kilometreye kadar görüntü alınmasına yasak getirildi.

Soruşturmanın sürdüğü kazaya ilişkin şu ana kadar yapılan resmi açıklamalarda, ana kontrol merkezindeki insan hatasının olası neden olarak değerlendirildiği belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...