Türkgün | Dünya | İsrail ordusundan Lübnan’a yeni saldırı: Ateşkes bir kez daha ihlal edildi

İsrail ordusundan Lübnan’a yeni saldırı: Ateşkes bir kez daha ihlal edildi

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor; İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenleyerek ateşkesi ihlal etti. Saldırılarda endüstriyel tesisler büyük zarar gördü ve bölgedeki tansiyonun artabileceği belirtiliyor. 2024’te 4,500’den fazla ateşkes ihlali gerçekleşti.

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor; İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenleyerek ateşkesi ihlal etti. Saldırılarda endüstriyel tesisler büyük zarar gördü ve bölgedeki tansiyonun artabileceği belirtiliyor. 2024’te 4,500’den fazla ateşkes ihlali gerçekleşti.

KAYNAK: AA
KAYNAK: İHA-AA
KAYNAK: AA / S Sport Plus

Orta Doğu’da gerilim yeniden yükseldi. İsrail ordusu, ateşkesi bir kez daha ihlal ederek Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Bölgeden şiddetli patlama sesleri yükselirken, endüstriyel tesislerde büyük yıkım meydana geldi.

El-Musaylih Bölgesi Gece Boyunca Bombalandı

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, İsrail savaş uçakları gece saatlerinde el-Musaylih beldesini 10’dan fazla kez hedef aldı. Saldırılarda bölgede bulunan endüstriyel tesislerin büyük oranda yıkıldığı, çok sayıda patlamanın meydana geldiği bildirildi Ayrıca, bombardıman sonucu Musaylih-Neccariye kara yolunun kapandığı ve buldozerlerin bulunduğu alanların tamamen tahrip olduğu aktarıldı.

“Hizbullah’ın Altyapısı Hedef Alındı”

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıların Hizbullah’a ait altyapı tesislerini hedef aldığı iddia edildi.
Açıklamada, “Hizbullah’ın altyapısını yeniden inşa etmek için kullandığı araçlar vuruldu” ifadeleri kullanıldı.
Tel Aviv yönetimi, Hizbullah’ın bölgedeki faaliyetlerinin ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü.

2024 Ateşkesi 4.500 Kez İhlal Edildi

İsrail, 27 Kasım 2024’te Lübnan ile yaptığı ateşkes anlaşmasını sık sık ihlal ediyor. Resmî rakamlara göre, İsrail ordusu 4 bin 500’den fazla kez ateşkesi ihlal etti. Bu saldırılarda en az 283 kişi hayatını kaybetti, 630 kişi ise yaralandı.

Savaşın Gölgesi Yeniden Lübnan Üzerinde

Ekim 2023’te başlayan kontrollü çatışmalar, 2024 yılı boyunca şiddetlenmişti. İsrail’in hava ve kara operasyonlarında 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 17 bin kişi yaralandı. Ayrıca, ateşkes anlaşmasındaki “geri çekilme” maddesine rağmen, İsrail ordusu hâlen sınır hattındaki 5 noktada işgalini sürdürüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...