Türkgün | Dünya | İsrail'in Beyrut saldırısında Hizbullah'ın iki lideri öldü

İsrail'in Beyrut saldırısında Hizbullah'ın iki lideri öldü

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah operasyonlar komutanı İbrahim Akil ve elit Rıdvan birimi liderlerinden Ahmet Vehbi öldü. Can kaybı 31'e ulaştı.

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah operasyonlar komutanı İbrahim Akil ve elit Rıdvan birimi liderlerinden Ahmet Vehbi öldü. Can kaybı 31'e ulaştı.

KAYNAK: NTV

İsrail, Lübnan’da Hizbullah'ın kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını hedef alarak saldırılar düzenlemesinin ardından bölgedeki çatışmalar şiddetlendi. Hizbullah, İsrail'e füze saldırısı düzenlerken İsrail ise Beyrut'un güneyine hava saldırısı yaptı. 

beyrrut

Hizbullah'ın iki lideri hayatını kaybetti

İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada Beyrut saldırısında hedefin Hizbullah'ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil olduğu belirtilirken Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları saldırıda Akil'in öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca Hizbullah, Rıdvan biriminden Ahmet Vehbi’nin de öldüğünü açıkladı.

beyrut

Can Kaybı 31’e Ulaştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 31 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail ise 16 Hizbullah üyesini öldürdüğünü belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...