Türkgün | Dünya | İsrailli vekilden skandal provokasyon: Filistinli anıtını balyozla parçaladı

İsrailli vekilden skandal provokasyon: Filistinli anıtını balyozla parçaladı

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Zvi Sukkot ve beraberindeki kişiler, İsrail askerlerinin koruması altında işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir anıta balyozlarla saldırdı. Sukkot, saldırıyı görüntülerken İsrail askerleri de bölgedeki İsraillileri korudu.

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Zvi Sukkot ve beraberindeki kişiler, İsrail askerlerinin koruması altında işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir anıta balyozlarla saldırdı. Sukkot, saldırıyı görüntülerken İsrail askerleri de bölgedeki İsraillileri korudu.

KAYNAK: AA

İsraill ’in aşırı sağcı milletvekili Zvi Sukkot ve beraberindeki 3 kişi, İsrail askerlerinin koruması altında işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan Filistinlilere ait bir anıtı balyozlarla parçaladı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Anıta balyozlarla saldırdılar

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre Sukkot ve beraberindekiler, sabah erken saatlerde Nablus’a bağlı Madama köyüne baskın düzenledi.

Sukkot ve yanındaki 3 kişi, Filistinlilere ait anıta balyozlarla saldırarak parçalamaya başladı. Sukkot’un saldırıyı cep telefonunun kamerasıyla kaydettiği görüldü.

İsrail askerleri koruma sağladı

Saldırı sırasında İsrail askerlerinin ellerinde uzun namlulu silahlarla bölgedeki İsraillileri koruduğu, askeri araçla yolun da kapatıldığı görüntülere yansıdı.

Sukkot, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda eylemini savunurken, benzer saldırıların devam edeceği yönünde mesaj verdi.

Netanyahu: Kabul edilemez

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayın ardından yaptığı açıklamada Sukkot’un davranışının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Netanyahu, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’da egemen güç olduğunu ve siyasi kademenin kararlarını uygulamakla sorumlu bulunduğunu savundu.

İsrail ordusu: Koruma suistimal edildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Sukkot’un başvurusu üzerine Batı Şeria’nın A ve B bölgelerindeki bazı köylere askerlerin koruması altında turlar düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Sukkot ve beraberindekilerin onaylanan turun sınırlarının dışına çıkarak Madama’daki anıtı yıkmaya başladığı iddia edildi. Durumu fark eden askerlerin komutanlarıyla iletişime geçerek grubu köyden çıkardığı öne sürüldü.

İsrail ordusu, Sukkot’un kendisine sağlanan askeri korumayı “suistimal ettiğini” savundu.

Sukkot daha önce de tepki çekmişti

Yaklaşık iki hafta önce Sukkot’un polis ve parlamento güvenlik görevlileri eşliğinde Rahat kentine yaptığı ziyaret sırasında da protestolar yaşanmıştı. Bölge sakinleri Sukkot’u “provokatör” olarak nitelendirerek tepki göstermişti.

Sukkot, 15 Temmuz 2026’da da işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Filistinlilere ait bir okula düzenlediği baskınla gündeme gelmişti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...