Türkgün | Dünya | İstanbul'daki barış zirvesi öncesi ABD-Rusya arasında kritik temas!

İstanbul'daki barış zirvesi öncesi ABD-Rusya arasında kritik temas!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Rubio ile telefonda görüştü. İki bakan, bugün İstanbul'da yapılacak ateşkes görüşmeleri öncesinde Ukrayna krizinin çözümünü ele aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Rubio ile telefonda görüştü. İki bakan, bugün İstanbul'da yapılacak ateşkes görüşmeleri öncesinde Ukrayna krizinin çözümünü ele aldı.

KAYNAK: AA

Türkiye'nin bugün ev sahipliği yapacağı Rusya-Ukrayna barış zirvesi öncesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın görüşmeye ilişkin açıklamasına göre iki bakan, Ukrayna krizine siyasi çözüm bulma girişimlerini ele aldı.

Lavrov ve Rubio, bugün İstanbul'da yapılacak müzakereler konusunda da karşılıklı görüşlerini paylaştı.

"BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ"

Açıklamaya göre Rubio, Bryansk ve Kursk bölgelerindeki demir yolu altyapısına yönelik bombalı saldırıların kurbanları için Lavrov'a başsağlığı diledi.

"GÖRÜŞME RUSYA'NIN TALEBİ ÜZERİNE YAPILDI"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı da telefon görüşmesinin Rusya'nın talebi üzerine yapıldığını duyurdu.

Açıklamaya göre Rubio, kalıcı barışın sağlanması için taraflar arasında doğrudan görüşmelerin sürmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...