Tokyo ve çevresinde su baskınlarına ve tren seferlerinde aksamalara yol açan depremin ardından nükleer santrallerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.
SARSINTI TOKYO’DA DA HİSSEDİLDİ
Japonya Meteoroloji Ajansı, yerel saatle 02.00 sıralarında başkent Tokyo’nun kuzeydoğusundaki Ibaraki eyaletinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Yerin 70 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntının Ibaraki, Saitama ve Chiba eyaletleri ile Tokyo’nun Adachi bölgesinde Japonya’nın deprem ölçeğine göre “düşük 5” şiddetinde hissedildiği bildirildi.
EN AZ 37 KİŞİ YARALANDI
Yangın ve Afet Yönetim Ajansının verilerine dayandırılan haberlerde Tokyo, Ibaraki ve Kanagawa’da en az 37 kişinin yaralandığı belirtildi.
Deprem nedeniyle Tokyo ve çevresindeki bazı su boruları patlarken, caddelerde su baskınları meydana geldi. Kanto bölgesindeki tren seferlerinde de geçici aksamalar yaşandı.
NÜKLEER SANTRALLERDE OLUMSUZLUK YOK
Bölgedeki Tokai 2 Nükleer Santrali ile Fukushima Daiichi ve Fukushima Daini nükleer santrallerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı açıklandı.
Yetkililer, ilerleyen günlerde artçı sarsıntıların devam edebileceğini belirterek bölge halkını dikkatli olmaları konusunda uyardı.