Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, “Ryongsong Makine Kompleksi” adlı fabrikada incelemelerde bulunarak, birinci etabı tamamlanan modernizasyon projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kuzey Kore yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Kim’in denetim sırasında projede görev alan işçi ve mühendislere özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiği belirtildi.
Kim Jong-Un, modernizasyon sürecinin yalnızca bir fabrikanın yenilenmesinden ibaret olmadığını vurgulayarak, üst düzey yetkililerin Kore İşçi Partisi’nin (WPK) kararlarına yaklaşım biçimi ve hazırlık düzeylerinin bu süreçte açıkça görüldüğünü ifade etti. Kim, "İlerlemeyi engelleyen kökleşmiş sorumsuzluk ve bireysel korumacılık anlayışına ağır bir darbe vurulması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut ekonomik yönetim kadrolarını eleştiren Kim, sanayinin teknolojik gelişimi konusunda ciddi yetersizlikler yaşandığını dile getirdi. Kim, "Sorumsuz, kaba ve yetersiz yöneticiler nedeniyle modernizasyon projesi zorluklarla karşılaşmış, insan kaynaklı gereksiz karışıklıklar yaşanmış ve önemli ekonomik kayıplar oluşmuştur" ifadelerini kullandı. Yenilgi, sorumsuzluk ve pasifliğe alışmış anlayışlardan kurtulmanın gelişimin ön şartı olduğunu vurgulayan Kim Jong-Un, bu kapsamda Başbakan Yardımcısı Yang Sung Ho’yu görevden aldığını açıkladı.
Uzmanlar, söz konusu modernizasyon projesinin Kore İşçi Partisi’nin 8. Kongresi’nde Kim Jong-Un tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, görevden alma kararını bürokratik kadrolardaki yetersizliğe karşı güçlü bir uyarı olarak değerlendirdi. Kim’in bu adımla aynı zamanda üst düzey yöneticilere yönelik disiplin ve sadakati artırmayı hedeflediği belirtildi.