Türkgün | Dünya | Kolombiya’daki 7,4 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı giderek yükseliyor

Kolombiya’daki 7,4 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı giderek yükseliyor

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 10 Ağustos’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 312’ye yükseldi. Depremde 4 bin 380 kişi yaralanırken, 290 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 10 Ağustos’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 312’ye yükseldi. Depremde 4 bin 380 kişi yaralanırken, 290 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA

Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (UNGRD), ülkede meydana gelen depremin ardından son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 312’ye ulaştı. Sarsıntıdan 15 ilde bulunan 470 kasaba ile 294 binden fazla kişinin etkilendiği belirtildi.

Depremin hasarı 9,5 milyar dolar

Kolombiya Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella, dün yaptığı açıklamada, 7,4 büyüklüğündeki depremin ilk belirlemelere göre yaklaşık 9,5 milyar dolarlık hasara neden olduğunu bildirmişti.

De la Espriella, yeniden inşa çalışmalarının yürütülmesi amacıyla "Mucize Fonu" (Fondo Milagro) adıyla yeni bir fon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Fonun, 1999 yılında Kolombiya'nın Armenia kentinde meydana gelen depremin ardından kurulan "Kahve Eksenini Yeniden İnşa ve Sosyal Kalkınma Fonu (Forec)" örnek alınarak çalışmalarını sürdüreceği belirtilmişti.

Hükümetin depremde evlerini kaybeden ailelere kira yardımı, kamu hizmetlerinde kolaylık, yeni konut ve konut iyileştirme desteği sağlamayı planladığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı De la Espriella da müteahhitler ile finans kuruluşlarına yeniden inşa çalışmalarına destek vermeleri çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...