Türkgün | Dünya | Komşuda yangın sürüyor: 30 dönümlük alanayayıldı

Komşuda yangın sürüyor: 30 dönümlük alanayayıldı

Bulgaristan'ın Sakar Dağı'nda çıkan orman yangını, 30 bin dönümlük alanı etkisi altına aldı. Yetkililer, yangının muhtemel sebebinin sigara izmariti olduğunu belirtiyor. Müdahale çalışmaları devam ederken, kısmi afet durumu ilan edildi ve otoyol kapatıldı.

Bulgaristan'ın Sakar Dağı'nda çıkan orman yangını, 30 bin dönümlük alanı etkisi altına aldı. Yetkililer, yangının muhtemel sebebinin sigara izmariti olduğunu belirtiyor. Müdahale çalışmaları devam ederken, kısmi afet durumu ilan edildi ve otoyol kapatıldı.

KAYNAK: AA

Bulgaristan'ın güneyinde yer alan Sakar Dağı bölgesinde çıkan orman yangını, 30 bin dönümlük alana yayılırken, söndürme çalışmaları ikinci gününde yoğun şekilde devam ediyor.

Yangının Sebebi Sigara İzmariti Olabilir

Yetkililer, yangının büyük olasılıkla atılan bir sigara izmaritinden kaynaklandığını değerlendiriyor. Alevlerin hızla yayılmasıyla birlikte, bölgedeki yerleşim alanlarında ve ulaşım hatlarında ciddi güvenlik önlemleri alındı.

Yangını yerinde koordine eden Hasköy Bölge Valisi Stefka Zdravkova, yaptığı açıklamada sıcak hava ve şiddetli rüzgarların söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti.

Alevler Meriç Otoyolu’nu ve Nehrini Aştı

Zdravkova, yangının dün itibarıyla uluslararası öneme sahip Meriç Otoyolu’nu geçtiğini ve hatta Meriç Nehri’nin karşı kıyısına sıçradığını duyurdu. Bu gelişme üzerine otoyolun Harmanlı ile Lyubimets kasabaları arasındaki kısmı geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

Olayın özellikle yaz tatilinden dönen Türk vatandaşlarının Avrupa’ya dönüş dönemine denk gelmesi, bölgedeki trafik yoğunluğunu daha da artırdı. Polis ekipleri trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi.

Afet Durumu İlan Edildi, Müdahale Sürüyor

Yangının tehdidi altındaki dört yerleşim bölgesinde kısmi afet durumu ilan edildi. Zorlu arazi koşulları ve Sakar Dağı’nın erişimi zor alanları, söndürme çalışmalarını geciktiriyor.

Yangına şu an Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki askeri helikopter ve İsveç tarafından gönderilen iki yangın söndürme uçağı ile havadan müdahale ediliyor. Karadan ise 17 itfaiye aracı, yüzlerce personel ve gönüllülerle yoğun bir mücadele yürütülüyor.

Yetkililer Uyarıyor: Dikkatsizlik Felakete Yol Açıyor

Yetkililer, vatandaşları yaz aylarında doğada daha dikkatli olmaya çağırırken, küçük bir izmaritin bile on binlerce dönümlük alanı tehdit edebileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...