Türkgün | Dünya | Körfez'de füze gerilimi: Tahran suçlamaları reddetti

Körfez'de füze gerilimi: Tahran suçlamaları reddetti

Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran topraklarından füze fırlatıldığı yönündeki iddialarını yalanlayan Tahran, bu tür asılsız suçlamaların iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel güvenliğe ciddi zarar verdiğini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran topraklarından füze fırlatıldığı yönündeki iddialarını yalanlayan Tahran, bu tür asılsız suçlamaların iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel güvenliğe ciddi zarar verdiğini açıkladı.

KAYNAK: AA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

"ASILSIZ SUÇLAMALARDA BULUNMAKTAN KAÇINMALARI"

BAE'nin İran topraklarından ülkeye doğru füze fırlatıldığı yönündeki açıklamasını reddeden Bekayi, "ABD ve İsrail'in bölgesel barış ve güvenliğe karşı eylemleri ile özellikle de çok sayıda 'sahte bayrak' operasyonu geçmişleri nedeniyle bölgedeki tüm tarafların İran'a karşı asılsız suçlamalarda bulunmaktan kaçınmalarını" talep etti.

"İYİ KOMŞULUK İLKESİNE AYKIRI"

Bekayi, BAE'nin İran'a yönelttiği suçlamaların, "iyi komşuluk ilkesine aykırı olduğunu ve bölge ülkeleri arasında güveni güçlendirme ve bölgedeki güvensizliğin tırmanmasını önleme yönündeki devam eden çabalara zarar verdiği" değerlendirmesinde bulundu.

"DENİZ TRAFİĞİNİ HEDEF ALDIĞINI VE DENİZE DÜŞTÜĞÜNÜ"

BAE Savunma Bakanlığı, dün hava savunma sistemlerinin İran'dan ülkeye doğru gelen 2 balistik füze tespit ettiğini bildirmişti. Savunma Bakanlığı, daha sonraki açıklamasında "İran'dan geldiği tespit edilen 2 balistik füzenin deniz trafiğini hedef aldığını ve denize düştüğünü" duyurmuştu.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...