Cava’da felaket sürüyor
Endonezya’nın Cava Adası’nda etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi. 28 kişinin ise hâlâ kayıp olduğu bildirildi.
Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) yetkilisi Abdul Muhari, Orta Cava eyaletinde süren arama kurtarma çalışmalarına ilişkin son verileri paylaştı. Cilacap kentinde 4 kişinin daha cesedine ulaşılarak ölü sayısı 20’ye yükseldi. Kayıp 3 kişi için çalışmalar sürüyor.

Banjarnegara’da yıkım ve tahliye
Banjarnegara bölgesinde en az 54 ev yıkıldı, yaklaşık 1000 kişi devletin sağladığı barınaklara sığındı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına 500’den fazla ekip katılıyor. Muhari, Banjarnegara’da 1 kişinin daha cesedine ulaşıldığını ve ölü sayısının 3’e yükseldiğini açıkladı.