Türkgün | Dünya | Maduro sonrası Venezuela’dan ABD’ye çağrı: Geçici lider Rodriguez iş birliği istedi

Maduro sonrası Venezuela’dan ABD’ye çağrı: Geçici lider Rodriguez iş birliği istedi

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun alıkonulmasının ardından geçici Devlet Başkanı olarak görevlendirilen Delcy Rodriguez, ABD’ye iş birliği çağrısında bulundu. Rodriguez’in barış ve diyalog vurgusu yaptığı açıklamalar, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesi ve yaşanan can kayıplarıyla birlikte bölgedeki gerilimin daha da arttığı bir dönemde geldi.

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun alıkonulmasının ardından geçici Devlet Başkanı olarak görevlendirilen Delcy Rodriguez, ABD’ye iş birliği çağrısında bulundu. Rodriguez’in barış ve diyalog vurgusu yaptığı açıklamalar, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesi ve yaşanan can kayıplarıyla birlikte bölgedeki gerilimin daha da arttığı bir dönemde geldi.

MUHABİR: AA

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun alıkonulmasının ardından geçici Devlet Başkanı olarak görevlendirilen Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, ABD hükümetine iş birliği çağrısında bulundu.
Rodriguez, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından, "dünyaya ve ABD'ye bir mesaj" yayımladı.

“Barış ve diyalog” vurgusu

Dış tehditlerden arındırılmış, karşılıklı saygı ve uluslararası işbirliğine dayalı bir ortamda yaşamayı arzuladıklarını vurgulayan Rodriguez, barış içinde bir arada yaşama taahhüdünü yineledi.

Rodriguez, Venezuela ile bölgedeki diğer ülkeler arasında dengeli ve saygılı ilişkiler kurulmasına öncelik verdiklerini belirtti.

ABD hükümetini işbirliğine davet eden Rodriguez, uluslararası hukuk çerçevesinde ortak kalkınmaya dayalı ve birlikte yaşamı güçlendirmeyi amaçlayan bir yaklaşım talep etti.

Trump’a mesaj: Savaş değil barış

"Başkan Donald Trump, halklarımız ve bölgemiz savaş değil, barış ve diyalogu hak ediyor." ifadelerini kullanan Rodriguez, Maduro'nun bu mesajı her zaman dile getirdiğini ve artık bunun tüm Venezuela'nın ortak mesajı olduğunu vurguladı.

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ), Maduro'nun alıkonulmasının ardından Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'in ülkenin geçici Devlet Başkanı olarak görevi üstlenmesine karar vermişti.

ABD müdahalesinde Kübalı askerler öldü

ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi sırasında Kübalı 32 asker ve polisin öldüğü açıklandı.
Küba hükümeti, ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi esnasında 32 asker ve polisinin hayatını kaybettiğini belirterek, ülkede iki gün yas ilan etti.

Küba devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Kübalı asker ve polislerin, ABD'nin müdahalede bulunduğu akşam Venezuela hükümetinin talebi doğrultusunda yürütülen bir görev kapsamında Venezuela'da olduğu bildirildi.

Açıklamada, ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahalesi sırasında görevde bulunan 32 asker ve polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Küba hükümeti, hayatını kaybeden asker ve polisler için iki gün yas ilan etti. Yetkililer, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...