Türkgün | Dünya | Maduro’dan Trump’a çağrı: "Barış istiyoruz, savaş değil"

Maduro’dan Trump’a çağrı: "Barış istiyoruz, savaş değil"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına yanıt vererek, “ABD’den kim konuşmak isterse Venezuela hazırdır. Barış istiyoruz, savaş değil” mesajı verdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına yanıt vererek, “ABD’den kim konuşmak isterse Venezuela hazırdır. Barış istiyoruz, savaş değil” mesajı verdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Maduro, Trump'ın kendisiyle ilgili, “Bunun nasıl sonuçlanacağını göreceğiz, onlar konuşmak istiyorlar” sözlerine değindi. Trump ile diyaloğa hazır olduğunu belirten Maduro, “Bu ülke barış içindedir, barış içinde olmaya devam edecek ve ABD'den Venezuela ile kim görüşmek isterse, yüz yüze hiçbir sorun olmadan diyalog kuracak. Konuşmak isteyen herkes bizi burada bulacaktır. Sözünün arkasında duran, dürüst bir halkla karşılaşacaktır. Ancak 50 bin askerle yıkıcı bir planla gelen herkes, tüm şehirde bir savaşla karşı karşıya kalır” ifadelerini kullandı.

Maduro'dan İngilizce çağrı

Maduro, Trump'a ‘barış’ çağrısında bulunarak, "Burada izin verilmeyen tek şey Venezuela'nın Hristiyan halkının bombalanması ve katledilmesidir. Buna asla izin verilmez. Diyalog, bunu İngilizce söyledim ve her zaman tekrarlıyorum. İngilizce nasıl denir? 'Yes to peace; no to war. Never, never war' savaşa hayır, diyalog, diyalog” diye konuştu.

‘Onu provoke ediyorlar’

ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalede bulunması halinde Trump'ın siyasi kariyerinin sona ereceğini kaydeden Maduro, “Bu, onun liderliğinin ve isminin siyasi olarak sonu olur. Onu kışkırtıyorlar ve provoke ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Maduro, ABD'nin ülkesini hedef alan muhtemel bir askeri müdahalesini göz ardı etmediklerini de söyleyerek, askeri birliklerin her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...