Türkgün | Dünya | Maymun çiçeğinde bu yılın ilk ölümü gerçekleşti! Vakalar artıyor

Maymun çiçeğinde bu yılın ilk ölümü gerçekleşti! Vakalar artıyor

Etiyopya'da maymun çiçeği virüsü (mpox) kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Ayrıca 5 vakanın daha olduğu yetkililer tarafından duyuruldu.

Etiyopya'da maymun çiçeği virüsü (mpox) kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Ayrıca 5 vakanın daha olduğu yetkililer tarafından duyuruldu.

KAYNAK: AA

Etiyopya Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle ilk ölümün kaydedildiğini ve 5 vakanın daha aktif olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Durumu aktif olarak takip ediyor, test ve gözetim çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

GÖZETİMLER ARTTIRILDI, HALK BİLGİLENDİRİLİYOR

31 Mayıs itibarıyla ülkede toplam 15 mpox testi yapıldığı belirtilen açıklamada, bu virüsle mücadele kapsamında sınır kasabalarında gözetimin artırıldığı ve halkı bilgilendirme çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Ülkede ilk doğrulanmış maymun çiçeği virüsü vakaları, geçen hafta Kenya sınırına yakın Oromiya bölgesindeki Moyale kasabasında görülmüştü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...